Gânduri

marți, februarie 20, 2007

De primavara

Eram prin Dorobanti saptamana trecuta. Mergeam grabita de ora diminetii si de intepaturile matinale ale iernii asteia ciudate: fara zapada, dar rece.

Adesea trecem pe langa lucruri frumoase, dar asa marunte, ca-n goana noastra dupa...viata, nu le mai bagam in seama.

Eu ma duceam sa platesc o rata la banca. Dar m-au oprit din drum. Si nu era unul, ratacit intr-un boschet. Tot gardul viu era inmugurit.



Frunzulite mici, abia iscate, dar atat de...verzi. O nuanta care, pur si simplu (desi la semafor e altfel...)nu te lasa sa treci mai departe. As fi vrut sa am un aparat de fotografiat cu o diafragma mare-mare, care sa-i cuprinda pe toti. Toata explozia aia de nou.

Am chicotit in gand cand mi-am dat seama ca nu sunt singura nerabdatoare. Ca si pe natura au luat-o mugurii pe dinainte. Cateva zile caldute si-au zis ca-i primavara.

Cumva sunt sigura ca n-o sa-i inghete ultimele racoreli ale iernii. Erau prea multi, prea frumosi, prea adevarati...

E drept, poate primavara mai intarzie un pic. Poate si ei o sa tremure putin in noptile inca reci, dar vor fi tot acolo, la fel de verzi, cand soarele o sa faca uitat frigul.

Au mai patit-o si anul trecut si iata-i...vii si nevatamati. Nu cred ca mugurii se schimba de la an la an. Nici primavara. Sunt aceeasi.


3 Comments:

Anonymous Anonim said...

Nimic profund, frumos si adevarat nu se schimba de la an la an sau de la anotimp la anotimp...sau poate da, se slefuieste si se desavarseste cumva...Atata timp cat solul care ii genereaza isi pastreaza nealterata seva, mugurii apar an de an, mai inalti si mai puternici. Aceeasi, dar totusi altii. Si seva...e vesnica.
Anda

12:00 a.m.  
Anonymous Anonim said...

The winter used to freeze all things into the static, surreal, landscape. But it's natures beauty in spring that which is truly timeless, as it’s beautiful symbols mark new things to come…

Feeling any different, better?

10:04 a.m.  
Blogger elenita said...

Doar oamenii se schimba, nu-i asa? Ne maturizam, imbatranim, uitam sa-i mai privim...o buna lectie de primavara ne-ar prinde bine tuturor-sufletelor noastre, adica...

3:43 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home