Gânduri

marți, ianuarie 02, 2007

Bine ne-am gasit intr-un an mai....UE!

A batut si ceasul integrarii, am lasat un 2006 romanesc in spate si am baut sampanie in 2007 european.
N-au aparut cainii cu covrigi in coada pe strazi, nici nu curg euro la robinet in loc de apa calda. Politicienii de varf s-au batut in discursuri "integrate" in noaptea dintre ani, programele TV au fost la fel de slabe ca intotdeauna.

Probabil cele mai "rasarite" transmisiuni au fost cele din "Pietele" Bucurestiului...desi, personal, nu traiesc nicio bucurie sa-i vad pe altii cum se distreaza (singura activitate pe care-mi plaaaaace s-o urmaresc de la distanta fiind...munca...altora).

In rest, dupa "credit doar cu buletinul", acuma avem plimbare prin familia comunitara doar cu actul de identitate. S-au inghesuit si romanii sa "iasa" in voie din tara in prima zi a lui 2007, ca asta-i printre singurele efecte vizibile rapid ale aderarii. Au avut, n-au avut treaba, "ai nostri" s-au inghesuit la vama (deh! avem slabiciune ancestrala pentru cozi!). De ce? Nu stiau nici ei....A, ba da! D-aia!

Din punctul meu de vedere, treaba cu integrarea are doua fete. Depinde de perspectiva din care o privesti: daca te uiti la avantaje, e....de aur (cum se vede-n fotografia de mai sus). Daca ne uitam pe partea cealalta, la cat o sa ne coste toata distractia asta....situatia e...albastra, cel putin inca o vreme.

2 Comments:

Blogger Adrian said...

Nu stiu daca "de aur" sau "albastra", dar daca speranta e sa am un an mai bun decat 2006, (iar mie in 2006 mi-a fost bine)... atunci e bine.

3:41 p.m.  
Blogger Catalina said...

"Pentru ca pot", ar spune multi...

Dar pentru ca "nu stiu" ce si cum, multi au facut cale intoarsa de la granita (deh, de un' sa banuiasca omu' ca mai trebe' pasaport si la copii?)

:))

9:45 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home