Gânduri

joi, ianuarie 18, 2007

Si la un caz....pac la Razboiu' !

In general, sunt insensibila la chestiunile care se petrec in viata politica. Am impresia ca sunt multe alte lucruri pe lumea asta cu care merita sa-mi bat capul.

Nu ma uit la talk-show-uri, nu dau ochii peste cap in extaz la "Dan Diaconescu in direct" si nici nu sunt o fana infocata a lui Paler (desi omu' are un umor nebun).
Dar toata afacerea cu "biletelul" m-a zgandarit intr-un mod atat de acut, incat iaca si primul meu text...oarecum cu iz politic.

Ascultam de dimineata la un post de radio parerile diversilor ascultatori care intrau in direct ca sa "arbitreze" meciul dintre premier si presedinte. Inca mai sunt naivi (si multi) care cred sincer ca "gestul presedintelui e fara precedent", ca e o mostra de "onestitate". Ti se face....si mila si sila.
Si te scutura un fior cand ti-aduci aminte de "scrisorica" lui Caragiale si de spiritul sau vizionar....doar ca "urbea X" e Bucurestiul, iar pe Joitica o cheama Elena! In rest, suntem plini de Catavenci si Trahanachi si Dandana...chi/le?.

Intriga-i, dupa cum se vede, veche de cand lumea (cand isi mai baga si femeia coada....), iar replica lui "papa Dandanache", zdrobitoare: "Si la un caz, pac la Razboiul!". Asa si la noi! Am asteptat sa ne integram (ca cica de-aia era "nepotrivit" momentul 2005) si-acu'....liber la "ba pe-a ma-tii".

Asta ma face sa ma gandesc la cum devine cazul de cele mai multe ori intr-o relatie care se transforma-n casnicie. In perioada "dinainte", fiecare se poarta "cu manusi", mama soacra-i o scumpete, toanele celuilalt sunt dovezi de personalitate puternica, iar faptul ca nu te suna de sapte ori pe zi e semn ca-ti respecta independenta!
"Dupa"....lucrurile se vad dintr-o perspectiva diferita. Cu 180 de grade. Incepi sa-ti arati "piciorul de lemn" si "ochiul de sticla" (va mai amintiti bancul?), pe principiul ca "acu' m-a luat, sa-i fie de bine!"

Asa si Romania. Ne-am vazut cu "sacii in caruta" si-am si inceput sa ne scotocim prin buzunare dupa...biletele!

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

Bine ai iesit din carapace!
Sper sa nu fie ultima interventie referitoare la "cestiuni arzatoare la ordinea zilei", mai ales ca:
-ai stofa de "raulica"
-finalul arata ca ramai consecventa tematicii blogului.

In rest, de acord cu tine, cu Nenea Iancu si cu nenea ala de zicea ca "world is a stage, stage is a world"
Nimic nou sub soare, indiferent cat de portocaliu ar fi

7:01 p.m.  
Blogger elenita said...

Bine zis!
Are umor povestea asta, n-ai ce zice, Caragiale e mereu actual, din pacate, din ce in ce mai mult.
Dar mie, ca proaspat cetatean al Romaniei europene, nu prea-mi vine sa fac haz de necaz, ba chiar sunt atat de indignata de nimicnicia noastra intelectuala, mi-e rusine in aceste zile ca traiesc aici, ca i-am votat,ca sunt roman.
Pacat, vorba aia celebra, pacat de tarisoara noastra frumoasa, ca e locuita! Si locuitorii tin neaparat sa ne arate acest lucru!

12:38 p.m.  
Anonymous Anonim said...

O sa ma ved cu "sacii in caruta" cand o sa avem fost-prim-ministru-la-mititica... :D asta ar fi cu adevarat fara precedent :))

Cat despre intregul spectacol din jurul biletelului, tot ce pot spune este ca doamna Udrea are un timing excelent, inainte de congresul PNL asa o bomba media...

1:40 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Uau! Impresionant articol... Ai veleitati de redactor / om de litere (crede-ma, cunosc ce afirm). In plus, tin sa te felicit pentru blog-ul acesta! Este unul dintre cele mai fascinante pe care le-am descoperit. Daca, pe deasupra, poza de la profil iti apartine cu adevarat, e deja ceva straniu la mijloc... Si inteligenta, si frumoasa, si blogeriţă! Succes in continuare!

1:01 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home