Gânduri

miercuri, septembrie 06, 2006

Scoala de Fetite (extended version)


Baietii poarta bleu si fetitele, roz. Baieteii se joaca cu masinute, iar fetitele cu papusi. Fetitele pot sa planga (e chiar indicat, uneori), dar un barbat...niciodata.
Personal nu cred ca barbatii-s de pe Marte si femeile de pe Venus. Practic, toti venim din acelasi loc, "tranzitam" o "gazda" cu parametri asemanatori si venim pe lume printr-un procedeu- din maxim doua posibile.
Ce se intampla "dupa", face diferenta. Eu nu stiu ce invata baietii la scoala lor (sau ma rog, banuiesc, si de-aia prefer sa fac pe niznaiul), dar stiu cam ce materii se predau la "scoala de fetite" (o institutie virtuala, la care prezenta nu-i obligatorie, dar, la care, paradoxal, urmam cursuri toata viata!).
Profesori sunt multi: mama, sora, revistele, o prietena mai "emancipata", un barbat care te-a ranit, viata insasi (da' mai bine sa n-ajungi la aceasta ultima "profesoara"; zice-se ca nu iarta...). Iar materiile sunt diverse: "Cumsalfacisateinviteinoras" (asta e o "serie", care culmineaza cu "Cumsalfacisatecearadenevasta"), "Cumsafacipemisterioasa", "Cumsazicinusisaparada".
Oricum, "seria" e de baza! Restul, mizilicuri adiacente, care sunt tot in scopul propasirii...
Barbatii stiu. Iar alea care cred ca au descoperit apa calda cand dau raspunsuri monosilabice la telefon si-si trimit singure flori, ca sa vada El ca ele-s solicitate, tata, nu gluma si mai stau si altii la coada la felia de tort, sunt tute! Nu-i vorba, ca si aia care "pun botul" la vraji din astea (ca orice sac isi are petecul), sunt tuti!
Dincolo de exceptiile astea, scoala asta de fetite te pregateste pentru un joc social. In limite "decente" (acu' trebuie sa definesc decenta?), nu face rau nimanui. E ca la dans. Pasii se completeaza si asta-i farmecul lui "noi".
Problema intervine cand din dans o dam in bal mascat. Una e sa nu-ti prezinti pe tapet toate "gaurile", dar nici s-ajungi sa le deghizezi in modele cusute cu fir de aur, cand ele-s gauri in toata regula, si-nca multe, si-nca mari! Ca n-ai sa poti tine masca toata viata pe fata. Si nici nu-i bine: tine cald, nu te lasa sa respiri si strange pe la urechi.
Eu am ramas corigenta la scoala asta. Si nu fiindca n-am invatat tot ce s-a predat (am avut profesori buni!). Ci fiindca, la "examen" am oroare sa reproduc chestii gata digerate. Si las, de cele mai multe ori, foaia goala.
Urasc in special faza cu "misterul". Ei bine, misterul adevarat (si putine il au) e sa spui tot, cu maxima sinceritate, dar sa ramana mereu "ceva"...inefabil. Restul, sunt "falsuri".
Cat despre materia de baza "Cumsafacisatecearadenevasta", o stiu pe de rost. Dar n-am nevoie de barbatul pe care sa-l obtin prin metodele astea....Si cred ca nici el de mine!